24. nóv. 2004

Déskotinn danskur!!! Kærlighed og gode vibrationer i Reykjavík

Kærlighed og gode vibrationer i Reykjavík

Islands reggaeband nummer ét gav en superkoncert på Nasa i Reykjavík fredag aften.


Af Hanne Krage Carlsen

Solen har skinnet ualmindelig meget i Reykjavík under denne festival, og det var meget passende for fredagens koncert med Hjálmar.

Hjálmar, som udgav sin første plade tidligere på året, er noget så sjældent som et islandsk reggae-band, som med smertende smukke melankolske sange og orgel og vibrationer fik universet til at smelte sammen på Nasa. Sangeren i Hjálmar sang sjælen varm og publikum svajede med og følte sig hensat til noget langt væk fra det her meget kolde nord. Koncerten afslørede dog også, at den islandske musikscene er temmelig lille, bassisten i Hjálmar stod også på scenen med Þórir onsdag aften.

Og så nogle andre boller på suppen. Punkrock er stort på Island, og Hölt Hóra (betyder "halt luder") er et effektivt punkband, som lørdag aften væltede Gaukur á Stöng. Og væltede rundt, meget maskinelt og effektivt – kort og kontant. Der var ikke for mange folk til stede under koncerten, men de, dér var, tog det alvorligt.

Og så tilbage til Nasa. Det kan godt være, at solen skinner om dagen, men om natten er der frost. Så man får gået sig nogle kolde ture frem og tilbage mellem koncertstederne.

Hvis man vil høre mere islandsk musik, har mange lokale bands en profil med billede og mp3'ere på http://www.rokk.is.


Það hlýtur að hafa spurst út að afleysinga-bassaleikarinn á danska kærustu. ;-)

Bloggsafn

Um mig / about me

Myndin mín
Bass player, father, husband, band member, musician, son, brother, hobby photographer, friend, coffee drinker,
    eXTReMe Tracker